39 ώρες πεζοπορίας στα Λευκά Όρη

Ανοιξιάτικη εκδρομή του ΕΟΣ Αθηνών στα Λευκά Όρη και το παραλιακό μονοπάτι Ε4. Η 14ωρη πορεία της πρώτης μέρας ξεκίνησε από νότο προς βορά και συγκεκριμένα από το χωριό Άγιος Ιωάννης μέσω του μονοπατιού της Ζαρονοκεφάλας φτάσαμε στην κορφή Μελινταού και εν τέλει στο καταφύγιο “Καλλέργη”. Την επομένη κάθοδο στον Ομαλό και πορεία από το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης προς τη Σούγια όπου και η διανυκτέρευση. Ακολούθησε άλλη μεγάλη παραλιακή πορεία: Ποικίλασσος, Τρυπητή, Δώματα, Αγ. Ρουμέλη. Την τελευταία χαλαρή μέρα περάσαμε από τον Άγιο Παύλο και καταλήξαμε στο Λουτρό και από εκεί με πλοίο στα Σφακιά.
Ο καιρός τέλειος και η εποχή ιδανική. Για πεζοπορία στην περιοχή αυτή ξεχάστε το καλοκαίρι εκτός αν προετοιμάζεστε για κάτι πολύ καυτό! Για το υπερπλούσιο αυτό πρόγραμμα υπεύθυνος ήταν ο αρχηγός μας Γιώργος Σιδηράς που είναι ο λάτρης των πολυήμερων διασχίσεων και των 10+ ωρών περπατήματος ανά ημέρα! Αν σας αρέσει κι εσάς κάτι τέτοιο τότε δηλώστε συμμετοχή στις αναβάσεις που διοργανώνει μέσω του συλλόγου που εκπροσωπεί, κι ευχαριστηθείτε πεζοπορία στο έπακρο!

This entry was posted on Thursday, May 10th, 2007 at 8:36 pm and is filed under Photo albums. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

 

Leave a Reply