Fixed Gear

Μικρού μήκους ταινία με θέμα ένα ποδήλατο fixed gear. Τα ποδήλατα αυτά που μας θυμίζουν το μακρυνό παρελθόν είναι για ένα περίεργο τρόπο στη μόδα. Χρησιμοποιήθηκαν πριν εφευρεθεί το “ελεύθερο” freewheel γρανάζι και το χαρακτηριστκό τους είναι πως τα πετάλια περιστρέφονται συνεχώς όσο κινείται ο τροχός είτε μπροστά είτε πίσω. Οι “παλιοί” μπορεί να θυμάστε κάποιον ταχυδρόμο ή γαλατά να καβαλάει ένα τέτοιο ποδήλατο, όμως χρησιμοποιείται και στην σύγχρονη εποχή, πέρα από αγώνες σε πίστα, σαν προπονητικό μέσο για τους αθλητές της ποδηλασίας την περίοδο της βασικής τους προετοιμασίας.
Πρόσφατα το ποδήλατο fixed gear “ξαναζωντάνεψε” με πολλούς νέους σε ηλικία κατόχους να το χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο στις αστικές περιοχές για μετακίνηση, διασκέδαση, κλπ. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι η ελάχιστη συντήρηση που απαιτεί και η μοναδική του άμεση αίσθηση με το δρόμο, αφού είσαι αναγκασμένος να κάνεις συνεχώς πετάλι ακόμα και στις κατηφόρες.
Το φιλμάκι που ακολουθεί είναι απλό όσο απλό είναι και το ποδήλατο. Παρατηρείστε ότι χρησιμοποίησα μόνο ένα transition και δεν υπάρχει ούτε fade in, ούτε fade out. Επειδή η εταιρία που κατασκευάζει το ποδήλατο είναι αγγλική (άσχετα άμα το πλαίσιο έρχεται από την Taiwan) θεώρησα πως ταιριάζει καλύτερα ένα αγγλικό rock τραγούδι όπως αυτό των Who, απλό, τραχύ και παλιό…

 

Παρατήρηση: Mην ξεχνάτε το κουμπάκι HD κάτω δεξιά να είναι on.

 

This entry was posted on Wednesday, December 1st, 2010 at 12:03 am and is filed under Movies. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

 

15 Responses to “Fixed Gear”

 1. antonis says:

  συγχαρητήρια για το βίντεο και για όλα τα υπόλοιπα
  αυτό παλιά δεν το λέγαμε κόντρα ? έτσι το θυμάμαι τουλάχιστον στα παλιά ποδήλατα με τα σιδερένια φρένα

 2. admin says:

  Ευχαριστώ.
  Την κόντρα στα παλιά ποδήλατα εγώ την θυμάμαι αλλιώς. Υπήρχε το ελεύθερο όπου τα πετάλια δεν γύριζαν όταν το ποδήλατο κυλούσε στις κατηφόρες, αλλά όταν έκανες τα πετάλια όπισθεν με την αντίθετη φορά τότε είχες την κόντρα που φρέναρε το ποδήλατο.

 3. Nikos says:

  Μπράβο Κωνσταντίνε εξαιρετικό video!!

 4. Sofoklis says:

  Κων/νε αφού απόλαυσα το video, και επειδή βρήκα το συγκεκριμένο ποδήλατο στο vicious cycles athens, έχω μια απορία. Απο πού το παρήγγειλες, γιατι στο video βλέπω το unboxing και συμπεραίνω ότι το παρήγγειλες απο το εξωτερικό.

  Φιλικά,

  Σοφοκλής.

 5. admin says:

  Το αγόρασα από την Αγγλία και συγκεκριμένα από το on line τριαθλητικό κατάστημα Wiggle.co.uk.
  Το Νοέμβριο είχε προσφορά τα μοντέλα του 2010 με 40% έκπτωση, οπότε μου κόστισε 373 ευρώ συν 35 ευρώ τα μεταφορικά.
  Από ότι βλέπω έχει ακόμα λίγα κομμάτια από κάποια άλλα παρόμοια μοντέλα με ανάλογη έκπτωση.

 6. Antonio says:

  Hi there, we are Charge distributors for Italy. We just saw your video about the Plug and loved it! I am asking you to post it on our facebook page (http://www.facebook.com/RuotaPiuPescara?ref=ts), if you don’t mind. Let me know! Cheers, Antonio

 7. admin says:

  Antonio thank you. Of course you can post it on your facebook page! I’m really glad that you like it.

 8. bianchisti says:

  Πολύ όμορφη δουλειά, μπράβο! καλές βόλτες!!

 9. johntikis says:

  Άλλη μια εξαιρετική και ολοκληρωμένη αισθητικά δουλειά.Συγχαρητήρια για την επιλογή να αφήσεις τουλάχιστον το ένα φρένο.Αγανακτώ απο φιξάδες του κέντρου που καγκουριάζουν σε χορούς θανάτου στο κέντρο χωρίς φρένα

  1. admin says:

   Τελικά για ασφάλεια ξαναέβαλα το πίσω φρένο. Άσε που πολλές φορές το χρησιμοποιώ σαν single speed οπότε είναι απαραίτητο.

 10. Giovanna says:

  Τελειο video με ενέπνευσες! Η περιοχή είναι Αφίδνες – Ιπποκράτειος Πολιτεία;

  1. admin says:

   Ναι, Βασιλικά, Κατσιμίδι, λίμνη Μπελέτση, Ιπποκράτειος Πολιτεία.

 11. CycleFreak says:

  Εκπληκτικό βίντεο, εδώ στην Αρτα έχουμε και εμείς ωραίους δρόμους

 12. MaR1oC says:

  Από που πήρες τον διπλό (SS-fixed) τροχό που έχεις πίσω;

  1. admin says:

   Ήρθε με το ποδήλατο μαζί, δεν τον αγόρασα ξεχωριστά.

Leave a Reply