conpap.net http://www.conpap.net Photo blog με θέματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπό κατασκευή... Mon, 11 Dec 2017 05:53:34 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.4.13 Ανατολή στη Δίρφη http://www.conpap.net/dirfisunrise/ Mon, 27 Mar 2017 17:29:57 +0000 http://www.conpap.net/?p=835 Ανοιξιάτικη ανάβαση στη Δίρφη από τη βορειοδυτική της μεριά, την κόψη του Ίταμου. Η ιδέα του Γιάννη ήταν να ξεκινήσουμε πριν το χάραμα για να προλάβουμε την ανατολή του ήλιου πάνω στην ράχη για τις απαραίτητες φωτογραφίες. Με έγερση στις 2:30 τη νύχτα και την αλλαγή ώρας, τελικά προλάβαμε κυριολεκτικά στο λεπτό την πολυπόθυτη ανατολή που δυστυχώς λόγω θολούρας του νοτιά δεν ήταν τόσο εντυπωσιακή όσο θα θέλαμε. Στη συνέχεια ανεβήκαμε όλη την κόψη μέχρι τη “Δέλφη” στα 1743μ. και αφού ξεκουραστήκαμε για τα καλά στη σπάνια για το βουνό αυτό άπνοια και τη ζέστη της κορφής, επιστρέψαμε από τα ίδια πίσω στο βόρειο κλειστό καταφύγιο.

]]>
Καλιακούδα http://www.conpap.net/kaliakouda/ Tue, 07 Mar 2017 19:06:17 +0000 http://www.conpap.net/?p=829 Χειμερινή ανάβαση στην Καλιακούδα με αφετηρία το χωριό Ανιάδα. Μετά από την όμορφη πεζοπορεία μέσα στο δάσος και λίγο μετά το καταφύγιο αποφασίσαμε να επιχειρήσουμε να ανέβουμε στην κορφή όχι από την κλασική διαδρομή του διάσελου στα ανατολικά, αλλά από την πιο δύσκολη βορειοανατολική ράχη – κόψη, χωρίς να ξέρουμε τι θα βρούμε μπροστά μας. Μαζί μας ένας ακόμα τυχερός ο Χρήστος που είχε έρθει από το Βόλο, άφησε την δική του ορειβατική παρέα, μας ακολούθησε και φυσικά όπως κι εμείς αποζημειώθηκε με το παραπάνω από την κουραστική αλλά τελικά βατή και υπέροχη διαδρομή, με μοναδική θέα προς τα γύρω βουνά, τις κοιλάδες και τα ευρυτανικά χωριά.

]]>
Αποστολή στην Aconcagua, Αργεντινή http://www.conpap.net/aconcagua/ Wed, 22 Feb 2017 20:08:33 +0000 http://www.conpap.net/?p=817 Πρωτοχρονιά 2002. Με αφορμή το πρόωρο αντίο του Κώστα Τσιβελέκα βρήκα την ευκαιρία να ανεβάσω φωτογραφίες από την αποστολή που είχε κάνει σαν αρχηγός, 15 χρόνια πριν στην ψηλότερη κορφή των Άνδεων την Aconcagua (6961m) με τον Αθηναϊκό Ορειβατικό Σύλλογο. Μου δώθηκε τότε η ευκαιρία να γνωρίσω για πρώτη φορά πως οργανώνεται και πραγματοποιείται μια ορειβατική αποστολή σε βουνό μεγάλου υψομέτρου έστω κι αν αυτό δεν έχει τον αντίστοιχο βαθμό δυσκολίας που έχουν άλλα πιο ψηλά και “τεχικά” βουνά. Παρόλη τη σχετικά βατή πορεία προς την κορφή, εγώ προσωπικά δεν κατάφερα να ολοκληρώσω την προσπάθειά μου, αφού άρχισα να έχω προβλήματα με τη νόσο του υψομέτρου κατά τη διανυκτέρευση στην κατασκήνωση 1 στο “Nido de Condores” στα 5500μ. Επέστρεψα στο χωριό Puente del Inca όπου αργότερα με χαρά έμαθα πως ο Κώστας ανέβηκε με επιτυχία στην κορφή μαζί με καμμιά δεκαριά ακόμη (αν θυμάμαι καλά) ορειβάτες της ελληνικής αποστολής. Μαζί τους και ο πρόωρα αδικοχαμένος Χρήστος Μπαρούχας. Ο “Αρχηγός” κι ο “Τσέχος” (Γιάννης Τήλιος) μου έδωσαν το παρατσούκλι “Κόνδορας” που ακόμη κάποιοι από την αποστολή εκείνη το θυμούνται και συνεχίζουν να με αποκαλούν έτσι…
Οι φωτογραφίες είναι από σκαναρισμένα slides που τραβήχτηκαν με μια απλή compact αναλογική μηχανή και η ποιότητά τους είναι ανάλογη. Παρόλο που τότε δεν είχα τις τωρινές μου γνώσεις και την αγάπη για την φωτογραφία, εντούτοις και μια απλή “κακοτραβηγμένη” φωτό αποκτά αξία μόλις περάσουν χρόνια…

]]>
Ελικώνας http://www.conpap.net/elikonas/ Fri, 27 Jan 2017 18:11:22 +0000 http://www.conpap.net/?p=804 Σε αντίθεση με το Γράμμο, ο Ελικώνας είναι τόσο κοντά κι εύκολα επισκέψιμος για μια όμορφη μονοήμερη χειμερινή ορεινή πεζοπορεία. Κι όμως δεν είχα ανέβει ποτέ στη κορυφή του την “Παλιοβούνα” τον χειμώνα. Η ευκαιρία δώθηκε με μια οργανωμένη ανάβαση του ΠΟΑ, μια διάσχιση από την Αγία Άννα έως τον όμορφο ορεινό χώρο αναψυχής της Αρβανίτσας για φαγητό και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου. Σύμμαχος ο καλός καιρός και ο φετινός “βαρύς” χειμώνας που φρόντισε να σκεπάσει με χιόνι την άχαρη κορυφή του βουνού με τους δασικούς δρόμους για τα μεταλλεία, προσδίδοντάς της μιαν άλλη ομορφιά.

]]>
Ένα απρόσμενο ταξίδι στην Κόνα (Χαβάη) http://www.conpap.net/kona/ http://www.conpap.net/kona/#comments Mon, 10 Oct 2016 18:15:12 +0000 http://www.conpap.net/?p=808 Μικρού μήκους ταινία με θέμα τους αγώνες τριάθλου Ironman και μια απρόσμενη πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Χαβάη τον Οκτώβριο του 2014. Η ταινία εκφράζει τα προσωπικά μου βιώματα και συναισθήματα, έχει χαρακτήρα ιστορικό για να θυμηθούμε πρόσωπα και γεγονότα καθώς και εμπνευστικό – προτρεπτικό για να δώσει κίνητρο σε όσους θα ήθελαν να ζήσουν αυτή την εμπειρία. Καλοί αθλητές υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, βόρεια, νότια και νησιά, με πολλές δυνατότητες που μπορούν να τα καταφέρουν αν το βάλουν στόχο και αφιερωθούν σ’αυτό.

 

 

Τεχνικά στοιχεία:
Nikon D3s, Nikon D5000, Nikon Df, Sony RX-100, Nikon D750, iPhone, Sony Handicam SD, φακοί Nikon MF 20mm f/4, Nikon MF 200mm f/4, AF 85mm f/1.4, μοντάζ στο Final Cut X.

]]>
http://www.conpap.net/kona/feed/ 2
Χειμερινός Γράμμος http://www.conpap.net/gramos/ Fri, 01 Apr 2016 09:01:30 +0000 http://www.conpap.net/?p=779 Χειμερινή ανάβαση του ΠΟΑ στο Γράμμο, ένα συνοριακό βουνό με μεγάλη ιστορία λόγω του εμφυλίου αλλά και απαράμμιλης φυσικής ομορφιάς. Εκτός από την ψηλότερη κορφή του Τσούκα Πέτσικ (2521μ) ανεβήκαμε ακολουθώντας την κορυφογραμμή – σύνορο με την Αλβανία στην προηγούμενη κορφή Μαύρη Πέτρα αλλά και στην νοτιοδυτική απόληξή του το ιστορικό Κάμενικ στις πλαγιές του οποίου έληξε ο εμφύλιος πόλεμος στις 30 Αυγούστου του 1949. Λίγα πράγματα έχουν απομείνει να μας θυμίζουν τη σκοτεινή και αιματοβαμμένη εκείνη περίοδο καθώς τα ναρκοπέδια έχουν πλέον καθαριστεί και τα συρματοπλέγματα, φυλάκια και οχυρά-πολυβολεία είχαν καλυφθεί από το χιόνι. Η φύση θέλησε να μας αναδείξει τη μοναδική ομορφιά του βουνού αυτού κι όχι την πληγωμένη ιστορία του.
Είχα επισκευτεί το Γράμμο πριν 12 περίπου χρόνια, το φθινόπωρο του 2004 όμως δεν είχαμε ανέβει στην Τσούκα Πέτσικ αλλά στις ανατολικότερες κορφές του, Αρένες και Σούφλικα με αφετηρία το χωριό Χρυσή. Έτσι έμενε πάντα μια επιθυμία ανεκπλήρωτη που με σύμμαχο το καλό καιρό και την ωραία παρέα, επιτέλους πραγματοποιήθηκε. Ίσως το παράκανα με το πλήθος των φωτογραφιών, αλλά από τη μια μεριά τα θέματα ήταν τόσα πολλά και όμορφα κι από την άλλη το βουνό είναι αρκετά μακριά γεωγραφικά ώστε να είναι εύκολα επισκέψιμο για να το ξαναφωτογραφίσω.

]]>
Δολομίτες 2015 http://www.conpap.net/dolomiti2015/ http://www.conpap.net/dolomiti2015/#comments Thu, 04 Feb 2016 09:11:29 +0000 http://www.conpap.net/?p=775 Καλοκαιρινές διακοπές στους αγαπημένους Δολομίτες. Με τη βοήθεια του εξαιρετικού καιρού και της πολύ καλής παρέας, για ακόμα μια φορά επισκεύτηκα αυτή την απείρου κάλους περιοχή της ορεινής Ευρώπης. Road trip, διαμονή σε campings και υπέροχα καταφύγια, περπάτημα στα αλπικά μονοπάτια και σκαρφάλωμα στις εντυπωσιακές via ferrata γύρω από την περιοχή της Cortina.

 

 

Τεχνικά στοιχεία:
Nikon D750, φακοί Nikon 20mm f/1.8 και 50mm f/1.8, μοντάζ στο Final Cut X.

]]>
http://www.conpap.net/dolomiti2015/feed/ 3
Φθινοπωρινός Όλυμπος http://www.conpap.net/olympusfall/ Tue, 06 Oct 2015 17:07:03 +0000 http://www.conpap.net/?p=771 Φθινοπωρινή διάσχιση στον Όλυμπο με τον Πεζοπορικό Όμιλο Αθηνών. Η ανάβαση στο οροπέδιο των Μουσών έγινε από το Γομαρόσταλο, δυστυχώς όμως σε ομιχλώδης συνθήκες που δεν μας άφησαν να απολαύσουμε την καταπληκτική θέα. Η διανυκτέρευση έγινε στο καταφύγιο “Γιόσος Αποστολίδης” που ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Νωρίς το πρωί της κυριακής πραγματοποιήθηκε ανάβαση στο Στεφάνι και μετά από ένα σύντομο πέρασμα από το καταφύγιο, συνεχίσαμε την πορεία μας από τη ράχη Μπαρμπαλά προς το χωριό Βροντού.

]]>
Παναιτωλικό http://www.conpap.net/panaitoliko/ Tue, 19 May 2015 09:44:27 +0000 http://www.conpap.net/?p=761 Ανοιξιάτικη διάσχιση του Παναιτωλικού όρους από την πολύ θεαματική κορυφογραμμή του. Η ανάβαση που διοργάνωσε ο ΠΟΑ έγινε με μεγάλη συμμετοχή πεζοπόρων και ξεκίνησε από το χωριό Αγία Παρασκευή με κατάληξη και διαμονή στο πολύ όμορφο και πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα καταφύγιο του ΕΟΣ Αγρινίου στη θέση “Διασελάκι”. Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε διάσχιση από νότο προς βορρά πάνω στην κορυφογραμμή και μέσω της ψηλότερης κορυφής (Κατελάνος 1924μ) καταλήξαμε στο χωριό Σιτόμενα. Εκτός από τα όμορφα τοπία και την καλή παρέα αυτή τη φορά χαρήκαμε την εγκάρδια φιλοξενία των συνοδοιπόρων του ΕΟΣ Αγρινίου που έκαναν τα πάντα για να περάσουμε όσο το δυνατόν πιο ωραία και άνετα κατά διάρκεια της πορείας μας και της διαμονής μας στο καταφύγιο.

]]>
Μετέωρα, Αυγό & Χατζή http://www.conpap.net/meteora-avgo-hatzi/ Mon, 11 May 2015 12:29:57 +0000 http://www.conpap.net/?p=756 Πρωτομαγιάτικη ανάβαση του Πεζοπορικού Ομίλου Αθηνών σε ανοιξιάτικα βουνά του νομού Τρικάλων. Το χαλαρό περπάτημα στο αναρριχητικό μονοπάτι μέχρι τη Μεγάλη Αγιά στα Μετέωρα, διαδέχτηκαν οι πολύωρες διασχίσεις των δύο επόμενων ημερών στα όρη Αυγό (2148μ) και Χατζή (2038μ). Η ανοιξιάτικη ομορφιά των βουνών αυτών μας έκανε να ξεχάσουμε οποιαδήποτε κούραση ψυχολογική και σωματική και να θέλουμε να περπατάμε όσο το δυνατόν περισσότερο σ’αυτά, παρέα με καλούς φίλους.

]]>