Χειμερινά Αθαμανικά Όρη (Τζουμέρκα)

Χορταστικό ορειβατικό διήμερο στα Αθαμανικά όρη με τον Πεζοπορικό Όμιλο Αθηνών. Το πρόγραμμα ήταν αρκετά φιλόδοξο με δύο αναβάσεις σε υψηλές κορφές, με υψομετρικές 1500 μέτρων και ημερήσιες πορείες 9-10 ωρών. Σπάνια πλέον, αν όχι ποτέ, ορειβατικός σύλλογος επιχειρεί τέτοιες “back to back” χειμερινές αναβάσεις, αλλά ο Γιάννης (Δημητράκης) τόλμησε και η δυνατή ομάδα δεν τον πρόδωσε. Το σάββατο η ανάβαση ξεκίνησε από το χωριό Ματσούκι προς την κορφή της Κακαρδίτσας (2429μ), την ψηλότερη των Τζουμέρκων με επιστροφή από τα ίδια. Την κυριακή η εκκίνηση έγινε από το εκκλησάκι της Φανερωμένης, λίγο έξω από το χωριό Καταρράκτης προς την κορφή Καταφίδι (2393μ) και με επίσης επιστροφή από τα ίδια, συμπληρώνοντας και πάλι μια 10ωρη απαιτητική πορεία, πιο δύσκολη και πιο τεχνική από την πορεία της πρώτης μέρας. Ο καιρός ήταν τέλειος, αυτό που λέμε “κατά παραγγελία” και δεδομένου ότι εγώ προσωπικά δεν είχα ανέβει ποτέ στο Καταφίδι, δεν άφησα την ευκαρία να πάει χαμένη.

 

Υ.Γ. Πρόσθεσα ένα νέο tag: “Retina display Optimized” που δηλώνει ότι οι φωτογραφίες έχουν πλέον τη διπλάσια ανάλυση από πριν, για να εμφανίζονται με οξύτητα, και όχι πιξελιασμένες στις τελευταίας γενεάς οθόνες υψηλής ανάλυσης και πυκνότητας pixels σε υπολογιστες, tablets και κινητά τηλέφωνα.

Αναλυτικά δεδομένα από GPS:

This entry was posted on Monday, March 19th, 2018 at 10:01 pm and is filed under Photo albums. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

 

Leave a Reply